torsdag 30 september 2010

Flisfodrad mössa


Stjärnorna är handmålade med den nya rosa färgen

Ja varför inte en klänning i biltyg.....


2 små fickor framtill.
Stl 86
Tyg: Jersey från Jny Design

onsdag 29 september 2010

Nu är det nära...:)



Nu har jag inte mycket kvar på beställningarna från mitt första party...

Ni med skarp blick kanske lägger märke till att fickorna på de turkosa sitter aningen längre ner än på de andra två och detta har jag gjort med flit då jag vet att det paret är till en kille och då tycker jag det kan vara lite tuffare om fickorna sitter lite lägre. Det finns ju hur många varianter som helst att göra och alla får lämna sina önskemål när man beställer, det kan tex vara: Lägre gren, Fickorna längre ner, större fickor, resår i benslut, få stjärnor, många stjärnor, smalare modell, bredare, vida benslut, raka benslut osv osv....

Jeans





måndag 27 september 2010

Dagens arbete....



Det blev en manchesterklänning med tvåstegsknäppning upptill och knäppning även på sidan för att underlätta när den ska tas på. På insidan är det polyesterfoder. Hade den sytts i ett trikåtyg så hade det blivit stl 92 men när det är ett stumt manchestertyg så är det frågan om det inte snarare blev stl 86. Sen blev det en matchande scarfs med flistyg på baksidan.

Sen blev det även 2 par jeans i samma färger som tidigare. Just varianten med cerisa muddar är väldigt populär. Dessa är till ett syskon par i stl 92 och 104.

söndag 26 september 2010

1 par muddjeans och fler är på g...


Har klippt 7 stycken bara ikväll och har 3 stycken ytterligare klara för att sys ihop.

lördag 25 september 2010

Förstår att ni väntar på jeans och dom kommer snart jag lovar!

Har börjat klippa och skulle sytt ett gäng igårkväll men när jag gick ut till syrummet i garaget för att sätta mig att sy så började det åska... och jag är inte så åskrädd ígentligen var det förr men däremot är jag jäkligt mörkrädd och när det också började att åska så blev det för mycket, så jag gick faktiskt in (Efter att ha ringt till mina sambo som fick komma ut och möta mig) ;)Hoppas kunna gå ut och sy ikväll!!

fredag 24 september 2010

Barnvagnsfilt


Flanell på framsidan och flistyg på baksidan och svart kantband i bomull.
Mått ca 70x80cm

byxor och mössa i turkost

onsdag 22 september 2010

Dagen började inte bra men....



Ja när dagen börjar med att allt jävlas då borde man ta varningen på allvar och helt enkelt inte fortsätta men det gjorde inte jag idag utan fortsatte trotts allt.... det började med att jag skulle olja maskinerna och VAR I H ÄR DEN MEJSELN MAN BEHÖVER NÄR MAN BEHÖVER DEN??? Gick ut i garaget och kände mig som reklamen
"ÄLSKLING GARAGET ÄR SÅ JÄVLA ÖVERFULLT SÅ JAG HITTAR INTE MIN BIL" men i detta fall då skruvmejseln... men till sist så hittade jag den och jag fick ordning på maskinerna. Och började med att sy en klänning som jag kände redan från början att jag inte riktigt visste vad jag höll på med och jag visste inte om mönstret skulle stämma i slutänden utan jag var beredd på att slänga allt i sopkorgen... men tro det eller ej det blev BRA och faktiskt RIKTIGT BRA.. Hoppas nu bara att köparen håller med mig för det är ju det som är huvudsaken!!

Scarfs, dregglis och snuttetrasa med pillappar

bodys, byxor och tröjor i dom nya interlocktygerna


måndag 20 september 2010

Matchande set :)


Ett matchande set av body och byxor i turkosa och marinblåa färger.
Siffrorna skrev jag ut från datorn och sedan målade jag dom förhand med pensel, pilligt men kul.

sweetshirt i velour



På dessa är det knäppning vid halsen men är är fritt om man vill ha eller inte!

Bodys


Byxor i stjärnvelouren


snuttefilt i flanell


Ett gäng dregglisar/scarfs

Dom här tre är en större variant för att bli som en scarfs som kan vara skönt att ha nu i höst.
Samma knäppningsfunktion som på dregglisarna.


Mera mössor

Ett par är fodrade med flistyg.

söndag 19 september 2010

Ett set till min lilla pirat


Tog mig tid att sy ett set till Elliott.... ja jag måste ju göra det också! Det var ju därför man började sy för att kunna sy till sina barn så så långt får det inte gå så man inte hinner det! Ska sy en body och ett par byxor till Neville också!

Tog nog i en storlek för mycket på byxorna men men.. då växer han ju iallafall i dom så småningom.. Var lite sugen på att sy röda muddar på byxorna men det blev ett par enkla svarta velourbyxor istället, tycker man syr så mycket mönster så det nästan är svårt att matcha kläderna ibland och då tycker jag det kan vara fint med enkla byxor och mer mönster på tröjorna. Tröjan är sydd i den tuffa piratjerseyn från Mjukatyger.

fredag 17 september 2010

Några mössor..


Några byxor


Filt


En beställd filt med texten I´m a hardrocker.

Röda kantband och på baksidan svart flistyg.

torsdag 16 september 2010

lördag 11 september 2010

En utav vinnarmössorna


Svart enfärgad med grönt tryck (pösig modell)

Coolt tryck till en cool kille! :)


Moltas jeans :)



Denna gång blev det orangea stjärnor och mudd och i benslutet resår istället för mudd

Stl 74

Beställd tröja och klänning


En långärmad tröja i stl 92, i svart/lila igelkottar bomullsjersey till en liten Astrid.

Och en klänning i stl 86, i svart/vita elefanter också det bomullsjersey till en liten Märta.


I eftermiddag ska jag sy klart Moltas jeans som han nog väntat på....


Jag är jätte tacksam för alla som vill dela med sig av livebilder som jag sedan kan lägga ut här på bloggen.. men det är absolut inget krav!!

fredag 10 september 2010

Bild från marknaden vid Lokverkstan i Motala den 21/8


Tyvärr så var inte vädrets makter på våran sida eller min får jag väl säga.. För när det kom en störtskur vi lunchtid och det regnade in från båda sidorna så allt blev blött och fuktigt.. då var det inget roligt att stå där med en liten bebis. Så då packade jag ihop och åkte hem, men Åsa (Min Gullunge) stannade kvar och kämpade vidare.

onsdag 8 september 2010

Har tagit hem lite nytt





* Textilfärg gul, orange, röd/cerise, Rosa/lila, Grön och blå

* Massa fina band till snuttetrasor, har fler än dessa, bland annat apor och lila och bruna igelkottar som matchar dom senaste tygerna som jag tog hem.

* Och några nya stämplar
Väntar på tygerna från mjukatyger, hoppas på att dom ska komma innan helgen.

fredag 3 september 2010

Ytterligare en tröja till min Elliott.


Försöker så fort tid ges att uppdatera Elliotts garderob nu inför dagisstarten på måndag...:)

Byxor till en liten nyfödd Ella från familjen Videll


Det här är en present till en Liten Ella som föddes för ca 1 månad sedan och i morgon ska vi äntligen få se underverket för imorgon ska våran Neville döpas och då kommer familjen Karlsson. :)
Och när man ska fota så brukar det ibland komma med några nyfikna och klåfingriga armar och händer. Tog detta kort för att visa hur hälften av alla foton man tar oftast blir....;)

Skickade tygprov på det gråa "gubbtyget" till jofotex


och tyvärr så finns det inte att få tag på mer. det var trist för jag gillade verkligen det tyget! skulle köpt mer av det första gången men man vågar ju inte köpa för mycket om det inte går hem hos kunderna... :(( Det fanns en liknande variant som var beige med en smal röd rand i....(det i bilden över) är det av intresse så säg till för då tar jag hem!


har även fått förfrågningar på ett grönrandigt tyg som jag har ett par uppsydda byxor i, tyvärr är det samma dåliga svar där... finns inte att få tag i, inte hos jofotex iallafall...

onsdag 1 september 2010

TYG TYG TYG TYG :D

Idag kom tygerna från Stoff och Stil :) Rena rama julafton!
Det var bomullsjersey och bomullsinterlock med igelkottar och bilar mm och lite enfärgad velour i rosa och svart. Sen lite muddtyg i rosa, brunt, grönt, gult, orange, svart och lila. Sen lite sweetshirttyg i blått, turkost och svart. Uppdaterar bilder i tygforumet under kvällen. :)