onsdag 27 oktober 2010

Namnmössor


Namnmössor i "strutmodellen" och jag sydde även denna gången fleecen lite kortare för att undvika att den blir för "strutaktig" på huvudet.
Och stjänorna sitter inte med exakta mellanrum och det tycker jag bara gör mössan ännu mer personlig.. Ingen blir den andra lik!

Lite info..

Ni som väntar på era beställningar och tycker att ni borde hört något vid det här laget...

Vi var i Stockholm i helgen och då blev Elliott sjuk och nu är det min tur... har ont i halsen och feberfrossa.. Ska dock försöka ta mig ut i eftermiddag och få lite gjort. Men då vet ni varför det dröjer av..

måndag 25 oktober 2010

Matchande kläder till 3 syskon:)

En klänning till den äldsta tjejen i stl 116 med ett matchande pannband och en tröja i stl 104 till mellankillen och ett par tajts i stl 68 till den lilla minsta tjejen. :)

Tyger....

Här är en lite större bild på tygerna från Usa. Tyget med djur längst till vänster är flanell och passar bra till tex filtar eller dregglisar mm och dom övriga är 100% bomull som passar även dom till filtar och dregglisar och mycket annat.
Det här är tyger som jag hittade i butiken Textilcentrum i Sundbyberg. Dom över här är velour. Fiskbensvelouren är den som jag haft tidigare och den gröna hade jag för något år sedan, jättefin grön färg tycker jag själv. Den Rosa/röd randiga är precis samma färgkombination som på den röd/rosa stjärnvelouren jag har.. Sen blev det en grå med svarta stjärnor.
Sen tittade jag lite på "gubbtygshyllan" och hittade detta. Det är en brun kritstrecksrandig variant och en grå rutig som påminnner lite om den som byxorna i rubriksbilden är sydda i. Bilden är något missvisande. den rutiga är aningens mörkare och den bruna aningens brunare. Ska försöka få till bättre bilder till bildforumet!

lördag 23 oktober 2010

Tillbringar en helg i stockholm och tro det eller ej....

Jag hittade en tygaffär :D

Det blev lite velour och lite gubbtyg.. Bilder kommer!

onsdag 20 oktober 2010

Jeans till ett syskonpar

Ett par i stl 86 i det mjukare svarta jeanstyget från Jofotex och ett par i stl 122/128 i det lite grövre jeanstyget från Stoff och stil.

Det tunnare jeanstyget har jag just nu bara så mycket hemma så det räcker till ett par i maxstorlek 86. Är det av intresse att jag ska ta hem mer så låt mig få veta...

tisdag 19 oktober 2010

Dagens

Ett mysigt set i härliga rosa färger... hade varit ännu finare om jag inte misslyckats totalt när jag skulle trycka mössan... grrrr är så sur på mig själv just nu! Hade alldeles för mycket färg på bokstaven och tryckte alldeles för hårt... och då ska ni veta då SITTER färgen utan fixering och allt! Bara att slänga mössan och börja om.. suck hoppas man lärde sig något iallafall!

Ett par byxor i den mysiga Limegröna/bruna velouren stl 74

Och ett par mössor, och denna gång gick det betydligt bättre med färgen! ;)


måndag 18 oktober 2010

Lite av dagens arbete...

Haklappar ie en lite mindre variant än tidigare samt att det på denna modell är tryckknappar istället för snörning.
Flisfodrade vantar


Barnvagnsfilt i det härliga blommiga tyget från Usa (www.fabric.com)

fredag 15 oktober 2010

Hoodtröja med matchande byxor och en skön "polokrage" i velour och flis

En Hoodtröja och ett par byxor i det sköna sweetshirttyget från stoff och stil. Sydde i rött tyg i luvan och matchande det med rött snöre i byxorna... Kläderna med den röda tråden helt enkelt hahaha;)
stl 98/104


En mjuk "polokrage" nu när det börjar bli kallt. Velour på utsidan och skön flis på insidan. Sjärnorna är tryckta med vit textilfärg.
Ska ha mitt andra klädparty i morgon..spännande! :D
Hoppas på att hinna gå ut ikväll och sy ett par haklappar och 1 par byxor i den nya skalbaggemanchstern till min minsting.:)

Alla mina bilder är klickbara så ni kan syna kläderna in på sömmarna ;)

En liten uppmaning inför den stundande julen :D

Vill be alla er som vet med er att ni vill beställa något innan jul att göra detta så snart som möjligt.... Även om ni inte vill/kan hämta och betala era beställningar förens ett visst datum tex barnbirdag osv... för då hinner jag planera och arbeta av lite i god tid. Nämn i eran beställning när ni önskar hämta era kläder.

Tack på förhand!

torsdag 14 oktober 2010

Haklapp


Har ju bilder på mina vaxtyger i bildforumet men inte visat någon bild på en haklapp så då tänkte jag att det kanske man skulle göra..:) Så här kommer en.


Det går även göra modellen lite anorlunda och sätta trykknappar istället för knytband. Förut gjorde jag med kardborreband men det blev så vasst i nacken upplevde jag det som så det rekomenderar jag inte.
Pris 60:-/st eller 3 för 150:- (Går att få med eller utan ficka och med knytband eller tryckknappar)

onsdag 13 oktober 2010

Nya tyger och strykmärken


Lite nya tyger... bland annat lite manchester

Har även uppdaterat fotogalleriet med mina strykmärken. Hittade även några roliga babytexter som man kan stryka fast på bodys och tröjor... texter som "trotsig" "Att göra: äta, bajsa, sova" "tycker du jag sover mycket.. då ska du se min morfar" mfl

Allt i Piri-Piri shoppen 50:-/st Först till kvarn!

Finns fler sådana fynd i mitt syrum som dom som hittar hit får ta del av...;)

maila om du hittar något intressant!
piri--piri@live.se

måndag 11 oktober 2010

Vinnarmössan


Flisfodrad namnmössa med döskalletryck i det turkos/blå muddtyget.

söndag 10 oktober 2010

Matchande set och lite dregglisar


Vinnaren av en mössa blev Mattias Grattis!

Jag har som förra gången använt mig av Radom.org för att få fram en slumpmässig vinnare. Denna gången blev det Mattias Grattis:)

Jag mailar dig

Produktiv helg...


Jeans stl 80
"Gubbyxor" stl 80 fodrade med tunnt jerseytyg. Gubbtyget är ett nytt jag precis tagit hem.
Mössa apor-bomullsjersey flisfodrad

lördag 9 oktober 2010

Fodrade jeans


Ett par jeans fodrade med ett tunnt jerseytyg.

Tradera tips

Säljer ett par Pumaskor stl 21 som aldrig är använda...
Auktionen slutar i morgon!
Nypris 300:- eller om det var 400:-...?

http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=119661840

Flitens lampa har lyst....


Ett par flisfodrade mössor till ett tvillingpar

Matchande set av byxor och body

Matchande set av tröja och byxor

En sweetshirt i fiskbensvelouren till min Elliott

Förkylningar förkylningar och åter förkylningar... min stora kille har nu åkt på förkylning nr 4 på mindre än 2 månader... höst och dagisstart...:/ Det värsta är hostan tycker jag, speciellt när dom ska sova och när det hostas så pass att dom kräks och inte får behålla någon mat:( Men idag är det lite bättre som tur är...

torsdag 7 oktober 2010

Ni som är med i min facebookgrupp...

Jag kommer där att lotta ut något den första varje månad.. Nu kommer det bli en mössa i valfri design i ett par månader framåt. Så glöm inte att gå med i gruppen så att du är med i utlottningen den 1 november :)

jeans och en livebild på min min minsting i sin nya mössa


Lite information...

Ni som väntar på era beställningar... dom är på G! jag hoppas på att bli klar med dom under helgen... har jeansen kvar och sen väntar jag på det beställda "gubbtyget" som borde komma idag eller imorn.

Tack för erat tålamod..

tisdag 5 oktober 2010

Personlig mössa


Flisfodrad stl 44

Jeans



Dessa är sydda i det nya svarta jeanstyget från jofotex. Det är svart, stretchigt och lite glansigt.
Apan på bakfickan är ett "strykmärke"
Stl 80

söndag 3 oktober 2010

Mössa (Flisfodrad)



Denna mössa är flisfodrad och för att förhindra att mössan blir för strutaktig så är flistyget sytt som en vanlig rundad mössa.

En liten prishöjning....

Igår när jag skulle sova låg jag och räknade lite på hur mycket förtjänsten är på jeansen jag gör.. Dom tar rätt lång tid att göra pga fickorna.

Tex: Ett par jeans i stl 80 kostar i matrial ca 100:-, dom tar ca 1,5 timme att göra allt som allt och jag tar 150:- för dom vilket blir då 50:- i förtjänst delat på 1,5 tim... ja då tjänar jag sådär ca 35:-/tim på att sitta och sy dom... detta känns inte så inspirerande så jag kommer att höja alla byxor som ska ha fickor med 30:-/st

Priserna för byxor (med fickor) kommer då se ut enligt följande...

Jeans/Byxor med fickor
stl 50 och 62 150:- (Dessa två blir oförändrade)
stl 68-86 180:-
stl 92-116 230:-
stl 122-134 280:-

(Priserna är utan tryck/applikationer)

Dessa priser gäller nybeställningar från och med idag, ni som redan har beställt drabbas naturligtvis inte av höjningen!

Hoppas på er förståelse

lördag 2 oktober 2010

AVSLUTAD! TÄVLING Vinn en mössa


Lottar ut en mössa i valfritt tyg och storlek. (Du kan även välja flisfodrad och med textiltryck om du vill)

För att delta i tävlingen så skriver du en kommentar till detta inlägg för att dubbla din chans att vinna så länkar du till tävlingen via din blogg/hemsida alternativt delar min blogg på din facebokksida. Obs skriv 2 kommentarer om du länkar då jag drar en vinnare av antalet inlägg.

Glöm inte skriva din mailadress i kommentaren om du kommenterar som anonym!

Hoppas många vill vara med att delta.:)

Tävlingen avslutas söndagen den 10 oktober.

Lycka till

fredag 1 oktober 2010

Lite nytt




Tror jag har fått stämpelsjukan.....:/ Letar bara efter min stjärna..... hoppas hitta den imorn då jag ska ner på stan där jag fått tips om att den ska finnas.:) Stjärnan här på bilden är en sjöstjärna men det kan ju vara lite häftigt att ha också istället för den traditionella...

Sen har vi lite ny velour. Den turkos/blå är ju den jag haft innan, men den limegröna har jag fått många förfrågningar på då jag haft ett par byxor uppsytt i det, men då trodde jag inte den gick att få tag på mer men JO det gick :D Sen blev det en lila/brun variant också.

Sen har vi en ny grej som jag tänkte pröva... gympapåse.. Dessa svarta har jag köpt färdigsydda då jag insåg att det inte lönade sig att sy dom själv men däremot kanske man vill ha en gympapåse i annat valfritt tyg och då är det ju en annan sak. Denna svarta kommer jag ta 130:- för och då inklusive valfritt textiltryck. Och önskar man en påse i annat tyg så kommer dom att kosta 200:- + 20:- för eventuellt tryck (Om det tex är en enfärgad i annan färg) Jag tänkte när barnen är så stora som tex 5 års grupp då det ska börjag med gymnastik på dagis men det finns ju många som går på gymnastik med barnen tídigare än så...

Vi får se om detta är något som är av intresse?? Lämna gärna era synpunkter, alltid kul att läsa vad ni tycker!